Kuglof

Kulinarsko umeće | | 45'

Popularni domaći kolač prepoznatljiv je zbog svog neobičnog oblika. Uživaćete u bogatnoj i vlažnoj strukturi kolača obogaćenoj Dukat jogurtom.

Podelite recept:

Priprema:

Umutite jaja i šećer, pa dodajte ostale sastojke – ulje, Dukat jogurt i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela i u jedan dodajte kakao.

Potrebno je kalup za kolač nauljiti margarinom, a zatim sipati jedan deo smese, pa zatim drugi. Viljuškom možete „probosti“ smesu u kalupu na nekoliko mesta, kako biste dobili prepoznatljivu šaru unutrašnjosti kuglofa.

Kuglof pecite u rerni na 200C u trajanju od 35-40 minuta. Kada se kolač ohladi, prebacite ga iz kalupa na tanjir i po želji pospite prah šećerom. Prijatno!

Sastojci

  • 4 jaja
  • 100ml Dukat jogurta
  • 150g šećera
  • 100ml čaša ulja
  • 300g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaa
  • 20g prah šećer

Povezani proizvodi



Pogledajte još