Kolač od toplog Dukat mleka

Kulinarsko umeće | | 45'

U ovom jednostavnom, a ukusnom dezertu posebno ćete uživati uz kafu ili čaj!

Podelite recept:

Priprema:

Dobro umutite jaja i šećer i onda dodajte jednu supenu kašiku vanile. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa ih polako dodajte smesi sa jajima. Potom zagrejte Dukat sveže mleko i dodajte maslac pa mešajte dok se ne otopi. Toplo mleko se dodaje smesi sa jajima i brašnom i nakon što se sve lepo sjedini, sipa se u kalup za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta. Po želji, kolač možete posuti prah šećerom ili dodati kandirano ili sveže voće testu.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 200g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 225g brašna
  • 125ml Dukat svežeg mleka
  • 10 kašika maslaca

Povezani proizvodi



Pogledajte još


Dukatos hladna kafa

Kuglof

Pasulj sa kiselim mlekom

Tropski frape