Čokoladni mafini koji će osvojiti sve vaše ukućane!
Podelite recept:
Priprema biskvita: zagrejte rernu na 170°. Zajedno otopite puter, ulje i čokoladu, a u posudi za mešanje izmešajte kakao, brašno, sodu, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, žumance, šećer i ekstrakt vanile, a zatim dodajte ohlađenu čokoladu koju ste otopili i sve dobro izmešajte. U dobijenu smesu naizmenično sipajte Dukatos, suve sastojke i vodu. Napunite dve trećine korpice za mafine i pecite 17 minuta.
Priprema krema: Mikserom mutite puter 4 do 5 minuta, a onda dodajte kakao, šećer pa nastavite sa mućenjem. Na samom kraju pomešajte Dukatos i slatku pavlaku.
Sada kada je i krem spreman, nanesite ga na svoje mafine, ostavite u frižideru da se malo ohlade i onda se poslužite!